Головна  /  Новини
27
Липня

26 липня 2021 року набрало законної сили Положення про Міжвідомчу робочу групу з проведення моніторингу ефективності застосованих спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Основним завданням цього органу є :

  • моніторинг ефективності санкцій, що застосовуються РНБО;

підготовка рекомендацій щодо вжиття заходів для забезпечення реалізації санкцій

23
Липня

25.07.2021 року набрали чинності зміни до Закону України «Про захист прав споживачів», які передбачають можливість оформлення експлуатаційних документів, а також гарантійних зобов’язань в електронному вигляді.

Зміни стосуються саме технічно складних побутових товарів, до яких належать, зокрема, духові шафи, холодильники, посудомийні, пральні машини тощо.

21
Липня

21 липня 2021 року набули чинності зміни до Податкового кодексу України, що стосуються так званої «податкової амністії». Основною метою її проведення є детінізація та легалізація доходів, які були приховані від оподаткування.

Податкова амністія поширюється на таких платників податків:

  • фізичні особи-резиденти, у тому числі самозайняті особи;
  • фізичні особи-нерезиденти, але які були резидентами на момент отримання декларованого доходу.
16
Липня

16 липня 2021 року Фонд держмайна презентував Сервіс автоматичної оцінки нерухомого майна.

Для отримання онлайн-послуги необхідно мати електронний підпис.

За допомогою цього сервісу можна:

09
Липня

9 травня 2021 року набрав чинності Закон, який вводить новий вид соціальних відпусток – відпустка при народженні дитини. Також 07 липня 2021 року КМУ було затверджено Порядок надання відпустки при народженні дитини.

08
Липня

2 липня 2021 року було внесено зміни до Податкового кодексу України, які полягають у введенні ПДВ на постачання електронних послуг нерезидентами. Ці норми будуть застосовуватись з 1 січня 2022 року.