Головна  /  Новини  / Плануються зміни у правилах надання послуг таксі.

Плануються зміни у правилах надання послуг таксі.

На сайті Міністерства інфраструктури України опубліковано законопроект, який регулює роботу таксі.

Згідно проекту, Контролювати дотримання законодавства перевізниками на таксі і легкових автомобілях на замовлення буде "Укртрансбезпека".

Законопроект передбачає наступне:

- скасовується отримання ліцензій особами, які здійснюють внутрішні перевезення пасажирів на таксі та легкових автомобілях на замовлення; тепер ведення такої діяльності буде здійснюватися на основі патенту, який можна придбати строком на один місяць або рік;

- передбачено обов’язок особи, яка надає послуги із перевезення пасажирів на таксі або легковими автомобілями на замовлення, реєструватися в Реєстрі автомобільних перевізників;

- передбачено, що перевезення пасажирів на таксі або легковими автомобілями на замовлення підлягають обов’язковому особистому страхуванню від нещасних випадків на транспорті.

- для перевізників на таксі і легкових автомобілях на замовлення планують встановити наступні

вимоги: обов'язкова наявність медичної довідки і сервісної книжки для такого перевізника; таким перевізником не може бути особа, яка має не зняту або не погашену судимість за окремі злочини.

На разі законопроект ще обговорюється і не виносився на розгляд Верховної Ради. Розгляд вказаного законопроекту у Верховній Раді заплановано на вересень.