Головна  /  Новини  / Щодо перевищення габаритно-вагових норм.

Щодо перевищення габаритно-вагових норм.

01.10.2021 року наберуть чинності зміни щодо адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері здійснення габаритно-вагового контролю.

Зокрема, збільшується розмір штрафів за перевищення габаритно-вагових норм під час руху великогабаритними і великоваговими транспортними засобами. Залежно від відсотка перевантаження сума штрафу складає:

  • 8 500 грн. (від 5% до 10 %);
  • 17 000 грн. (від 10 % до 20 %);
  • 34 000 грн. (від 20 % до 30 %);
  • 51 000 грн. (понад 30 %).

Вводиться відповідальність за ухилення або відмову від проходження габаритно-вагового контролю – штраф у розмірі 51 000 грн.

Також, запроваджується адміністративна відповідальність за внесення недостовірних відомостей про масу та габарити вантажу до товарно-транспортної накладної, що тягне за собою накладення штрафу у сумі 51 000 грн.

За невиконання вимог представників Державної служби з безпеки на транспорті про зупинку транспортного засобу передбачено накладення штрафу у розмірі 51 000 грн.

Відповідальною особою за вчинення вказаних правопорушень є фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб. У разі якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України, то до відповідальності притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України.