Головна  /  Новини  / Транспортний податок 2020

Транспортний податок 2020

 

Певна категорія легкових автомобілів оподатковується транспортним податком. До таких відносяться легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати (1 771 125 грн.)

Водночас середньоринкова вартість автомобілів визначається Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, виходячи з характеристик  автомобіля. Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2020 році, розміщено на офіційному вебсайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України за посиланням: http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA. Зазначений перелік містить такі дані: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального.

 

Транспортний податок становить 25 000 грн. за один легковий автомобіль. А якщо легковий автомобіль  придбано протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію автомобіля.

 

Варто наголосити, що порядок сплати транспортного податку юридичними особами і фізичними особами відрізняється:

Фізичним особам податкова служба надсилає  податкове повідомлення-рішення про сплату транспортного податку. Після отримання такого рішення фізична особа повинна сплатити податок протягом 60 днів.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку і подають в податкову службу відповідну декларацію. Юридичні особи розбивають всю суму податку на чотири квартали і сплачують транспортний податок до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.