Головна  /  Новини  / Щодо автофотовідеофіксації порушень ПДР автомобілем, який належить юридичній особі

Щодо автофотовідеофіксації порушень ПДР автомобілем, який належить юридичній особі

01 червня 2020 р., запрацювала мережа фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху, тобто автоматична фіксація порушень. На сьогодні вказана система фіксує тільки один вид  порушень правил дорожнього руху - перевищення обмежень швидкості.

Постанова про накладення штрафу виноситися без участі порушника. А саме: після фіксації події Системою, інформація надходить до центру обробки даних автоматичної фіксації порушень Департаменту патрульної поліції, де розглядається уповноваженим поліцейським.

Штраф за перевищення швидкості, зафіксоване в автоматичному режимі щодо автомобіля, який належить юридичній особі, накладається: на її керівника або належного користувача (якщо інформацію про такого користувача внесено в Єдиний державний реєстр транспортних засобів).

Для уникнення накладення штрафів на керівника, потрібно зареєструвати особу, яка користується автомобілем, як належного користувача. Зокрема, юридичні особи, які надають працівникам право користуватися службовими автомобілями на підставі наказу директора або тимчасового реєстраційного талону, можуть зареєструвати таких користувачів безпосередньо в сервісному центрі МВС.

На один транспортний засіб може бути призначено не більше одного належного користувача. Видалити призначеного належного користувача може власник транспортного засобу: за поданою заявою або автоматично, у разі закінчення терміну, на який був призначений належний користувач.

*Додатково: можна зареєструвати таких належних користувачів онлайн, проте така послуга не поширюється на юридичних осіб, які надають працівникам право користуватися службовими автомобілями на підставі наказу директора або тимчасового реєстраційного талону. Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua в розділі «Електронні послуги».